Schotgroep

Over ons

De holding SCHOTGROEP B.V. bestaat sinds 1956 en is van origine een Rotterdams aannemingsbedrijf op het gebied van grondwerken, rioleringswerken en sloopwerken.
Tegenwoordig bestaat SCHOTGROEP uit zes dochterondernemingen, te weten: SCHOTGROEP Aannemingsbedrijf, SCHOTGROEP Groenvoorzieningen, SCHOTGROEP Bodemafsluitingen, SCHOTGROEP Services Industrie, Schotgroep Environmental en Combinatie Uilenvlietsehaven B.V.

Schotgroep BV


De holding SCHOTGROEP B.V. bestaat sinds 1956 en is van origine een Rotterdams aannemingsbedrijf op het gebied van grondwerken, rioleringswerken en sloopwerken. In de beginjaren toen Nederland net na de oorlog nog volop in opbouw was heeft Schotgroep (toen nog Gebroeders Schot n.v. geheten) vele projecten in de regio Rotterdam gemaakt en tot op de dag van vandaag is hierin niets veranderd, behalve de manier van uitvoering.

Later is nog een divisie toegevoegd, namelijk onderhoudswerkzaamheden aan snelwegen, zoals de A16, A15 en de toen nieuwe A29. Toen zijn ook de eerste groenvoorzieningwerkzaamheden gestart in de vorm van bermen maaien, sloten en kanalen baggeren en grote groengebieden rooien en snoeien.

Sinds de oprichting staan nu nog steeds een aantal eigenschappen hoog in het vaandel, zoals de werkwijze om met een opdrachtgever een prestatie te bereiken in de breedste zin van het woord. Tegenwoordig noemt men dat Design & Construct.

Zowel in het veld aangaande de kwaliteit en duurzaamheid, de wijze van het tot standkomen van het project en de effecten op de omgeving. Tegenwoordig noemt men dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

En het aangaan van een relatie met de klant en proberen beiden voordeel te halen uit de samenwerking. Dit kan zowel financieel zijn, dit kan de ontwikkeling zijn van een werkwijze en het ontwikkelen van een product en/of een dienst. Tegenwoordig noemt men dit Duurzaam partnership.

Moderne omschrijvingen voor reeds lange bestaande normen en waarden die door ons altijd zijn en zullen worden nagestreefd. En gezien de lange relaties met klanten, sommigen meer dan 40 jaar, is ons bedrijf door en door bewust dat maatschappelijk en verantwoord ondernemen de pijlers zijn van ons bestaan.

Vanuit onze locaties in Heerjansdam, Numansdorp, Rotterdam, Dordrecht en Oude-Tonge werken dagelijks 145 medewerkers op de meest uiteenlopende projecten onder wisselende omstandigheden met verschillende uitdagingen.


« Terug naar homepage

Realisatie: Cosly.com